På sporet af Metroen

Projekt: Metroudstillingen ‘På Sporet af Metroen’
Arbejdsgiver: Metroselskabet I/S
Formål: Formidle teknikkerne bag og skabe større forståelse for metrobyggeriet
Det har jeg stået for: Projektledelse, udvikling af aktiviteter og information i udstillingen, markedsføring og events
Resultat: ‘På Sporet af Metroen’ slog dørene op på Kulturnatten den 12. oktober 2012, hvor den blev besøgt af mere end 10.000 gæster

Paa-sporet-af-Metroen

Anlæggelsen af Københavns nye metrolinje – Cityringen – der står klar i 2018, er det største anlægsprojekt i hovedstaden siden Chr. D. 4. anlagde Christianshavn. For at formidle de tekniske aspekter bag metrobyggeriet og for at skabe større forståelse for de gener, der naturligt følger med et så gigantisk og komplekst anlægsarbejde, besluttede Metroselskabet at udvikle udstillingen “På sporet af Metroen”. Som udstillingens projektleder har det været mit ansvar at udvikle og lede projektet i samarbejde med eksterne partner som fx Experimentarium i Hellerup samt rådgivningsfirmaerne COWI og Rambøll.

Udfordringerne i projektet har været en meget stram deadline, og det at sikre, at udstillingen levede op til kravet om høj faglighed uden at forsimple de uhyre komplekse teknikker, som ligger bag et byggeri i stor en skala, samtidig med at skulle skabe om en udstilling, der formidler bredt og i øjenhøjde med målgruppen (nære naboer, borgere, skoleklasser fra 1.-6.-klassetrin). Det lykkedes til fulde.

Filosofien bag udstillingen er, at børn og legesyge sjæle kan teste, prøve sig frem og lege sig klogere. Fx. kan man selv gå i gang med at grave sin egen metrostation ud, lære mere om den københavnske undergrund og afprøve, hvordan man hurtigst kommer gennem København – på cykel, med metro eller i taxa?

Hør Københavns Radios anmeldelse af udstillingen

På sporet af Metroen
Test hvad der er hurtigst: Cykel, bil eller Metro?
På sporet af Metroen
Mærk vibrationerne fra metrobyggeriet på egen krop!
På sporet af Metroen
Råb om kap med metrobyggeriets støj.
På sporet af Metroen
Byg din egen metrostation.

Læs om mine andre projekter her